Meubels op maat | ontwerp en uitvoering | Heerlen Zuid-Limburg

Meubels op maat, een brede smaak

Op deze website staan veel voorbeelden van meubelontwerpen die wij voor en met onze klanten hebben gerealiseerd. In de grote verscheidenheid vindt u de vele verschillende ideeën en vragen van de opdrachtgevers terug.
En, als het goed is, ziet u ook de eenheid in vorm en stijl terug. Dat is onze stijl; modern, strak, soms verrassend, maar steeds zoekend naar een tijdloze vorm, helder en warm.

Nieuw-Eken Ontwerp Interieur werkt vooral -maar niet per se- voor instellingen, bedrijven en particulieren in de regio Zuid-Limburg, Maastricht en Parkstad. Neem vrijblijvend contact met ons op als u geïnteresseerd bent in wat wij u kunnen bieden: naar de contactpagina. Een kleine introductie over ons vindt u op de ‘wie wij zijn’ pagina. Informatie over onze werkwijze vindt u op de pagina werkwijze-meubel-en-interieurontwerp

Wat betekent ‘op maat’ voor u?

Wij maken er, in nauw overleg met u iets moois van. Uw vraag is het uitgangspunt voor het uiteindelijke ontwerp. In een eerste gesprek vertelt u wat u in gedachten heeft. Wat de functie van het meubel is en hoe u denkt dat het er ongeveer uit zou moeten zien. U heeft een idee voor een meubel en wij geven vorm aan dat idee.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij doen voorstellen voor vorm, formaat, materiaal en handige slimme toepassingen. En we leggen uit waarom we bepaalde keuzes maken: zowel wat betreft de vormgeving als de constructie.
Uiteraard is de totstandkoming van zo’n ontwerp een proces waarbij u als opdrachtgever het laatste woord hebt. Omdat wij het ontwerp kunnen visualiseren d.m.v. 3D tekeningen heeft u steeds een goed beeld van hoe het meuble er uit komt te zien.

Een gezamelijk project

Een meubel op maat is een gezamelijk project. Het wordt uw meubel, wij brengen onze ervaring en creativiteit in. En we brengen u in contact met een meubelmaker die bij uw project past. Uiteraard houden we ook toezicht op het maakproces.
De prettige omgang die wij met onze klanten gewend zijn moet te zien zijn in het uiteindelijke resultaat.

Wat kost maatwerk?

Het is natuurlijk onmogelijk hier een bedrag te noemen. Maar je kunt onze prijzen vergelijken met de prijzen van bijvoorbeeld bekende merken zoals Bulthaup en Pastoe. Daarvoor krijgt u dan een echt individueel ontworpen meubel op maat en niet de keuze uit een aantal mogelijkheden. Dat kan betekenen dat kastjes soms 187 cm breed zijn, omdat dat in de ruimte beter uitkomt. En niet slechts de keuze uit bijvoorbeeld 180 of 200 cm. Een origineel, fijn meubel hoeft dus niet onbetaalbaar te zijn.

Wat is maatwerk?

Een meubel op maat wordt speciaal voor u ontworpen. We zijn niet gebonden aan standaart maten. En we hebben een vrijwel onbeperkte keuze aan materialen. Als het moet gaan we op zoek naar bijzondere hardhout-soorten of fineer. Bovendien kun je met onorthodoxe ideeën en materialen soms verrassende dingen doen. Ons uitgangspunt is een meubel op maat naar ruimte en persoon, functioneel en solide. Met een goede balans van vorm, formaat en materiaal. Wij hebben een voorkeur voor combinaties van natuurlijke en strakke materialen zoals (massief) hout, bijzonder fineer, -berken- multiplex, hardsteen, composiet, corian RVS, glas etc. Maar ook bijvoorbeeld underlayment kan soms een passende keus zijn.

Wij leren graag van u

Het komt regelmatig voor dat een klant zelf een goed idee heeft voor een specifiek probleem. Wij maken graag gebruik van uw oplossingen en passen ze in in ons ontwerp. (En we geven goede ideeën ook graag door aan nieuwe klanten).
Met andere woorden, wij nemen u serieus en staan open voor uw ideeën. Uitgangspunt is steeds de kwaliteit van het meubel.

Kiezen voor kwaliteit

Als we een meubel maken kiezen we vaak voor berken multiplex of gefineerd mdf voor de kastrompen. Lades zijn in principe gemaakt van berken multiplex, evenals de achterwanden. Spaanplaat gebruiken we alleen om mallen van te maken. Lades zijn altijd geheel uittrekbaar, de geleiders zijn kogellagergeleiders.
Hang en sluitwerk halen we graag bij Blum, Bijvoorbeeld volledig uittrekbare Blum geleiders, ’tip on’ van Blum, ‘push to open’ of Blumotion. Maar we zijn niet aan één merk of leverancier gebonden.

Spuitwerk besteden we uit aan de professional. Evenals RVS- en glaswerk op maat.

Klein en groot maatwerk

Een tafel voor twee personen of een vergadertafel op maat voor 24 personen. Een representatieve kantoorinrichting of persoonlijk directiebureau, maar ook keukens en meubilair voor de particulier, het blijven meubels ….voor mensen.
Ontwerpen voor de particulier vindt u vooral onder keukens, kasten en interieurs. Voor de zakelijke markt o.a. onder vergadertafels, specials en interieurs.

Een greep uit onze portfolio

Kasten in elke maat, elk materiaal en voor elk doel. Moderne (design) keukens, tafels, balies, directiemeubilair, vergadertafels / conferentietafels, vitrines en displays en alle mogelijke andere meubels en interieurs. De combinatie van interieur en grafisch ontwerp onder één dak maakt ons ook de gedroomde partner voor 3D-projecten zoals tentoonstellingen en winkelinrichtingen.

2D + 3D

Omdat wij ook grafisch ontwerp in huis hebben zijn we de ideale partij voor mixed projects. Bijvoorbeeld voor een winkelinrichting, een museum interieur, een balie of tijdschriften display, of een statafel. Heeft u speciale wensen, iets dat (nog) niet bestaat: special products zijn onze favoriete opdrachten. Voorbeelden van al deze projecten staan op deze website.
Nieuw is de afdeling werktekeningen (link opent een aparte website) met zo’n 40 ontwerpen met handleiding van bv (picknick)tafels, kindermeubelen, buitenmeubels, bedden en hoogslapers of TV meubels.  Speciaal voor de zelfbouwer!