Nieuw-Eken verzorgt de grafische vormgeving van uw boeken en brochures

 

We ontwerpen uw boeken…

Wij ontwerpen voor u grote boeken, kleine boekjes, dunne en heel dikke boeken. Met alle mogelijke bindwijzen: genaaid gebrocheerd met een gelijmde omslag (de eenvoudigste manier om een boek te binden), of met hardcover, stofomslag en leeslint, of met een van de vele andere bindwijzen en materialen die er bestaan. Met veel liefde voor papier en afwerking. We ontwerpen boeken met louter tekst, en boeken met bijna alleen maar beeldmateriaal. Soms ontwerpen we alleen het boekomslag, of een basis lay-out die door een DTP’er kan worden ingevuld. We zoeken een geschikte drukker voor uw project en en nemen de volledige drukwerkbegeleiding uit handen.

… en brochures…

Brochures bestaan in soorten en maten: magazines, programmaboekjes, corporate brochures, jaarverslagen, kalenders, reisgidsen… In feite mag je ieder drukwerk dat uit meerdere pagina’s bestaat een brochure noemen. Onafhankelijk van of dit met een nietje gebonden is of met meerdere katernen in een rug. Hoewel een brochure vaak wat eenvoudiger is dan een boek, zijn er toch veel design mogelijkheden om een brochure er bijzonder en opvallend uit te laten zien.

We verzorgen het beeldmateriaal

Wij denken graag mee over het beeldmateriaal in uw boek of brochure. Het liefst nemen we de beeldredactie volledig over. Super als u zelf een mooi fotoarchief heeft, we helpen graag mee bij het selecteren van de beste beelden. Is beeldmateriaal niet voorhanden maar wel gewenst, dan regelen we dat: we sturen een fotograaf op pad, maken zelf illustraties en/of zoeken beeldmateriaal bij beeldbanken. Is er geen noodzaak of budget voor foto’s of illustraties, dan trekken we – waar gewenst – alle grafische registers open om met kleur en vorm een smakelijk geheel te maken.

Drukwerk of digitaal?

Veel brochures en magazines worden allang niet meer gedrukt, maar alleen nog digitaal aangeboden, bijvoorbeeld als downloadable pdf en/of op een digitaal publicatieplatform zoals Issuu. Een digitale brochure, magazine of boek vergt een net iets andere aanpak dan wanneer hij voor drukwerk ontworpen wordt. Wij weten van de hoed en de rand.

Tekstredactie

We schrijven geen complete boeken of brochures voor u. Maar we kijken wel graag met u mee als het gaat over een slimme indeling in hoofdstukken, het maken van indexen of het plaatsen van streamers, tussenkopjes en kaderteksten om de teksten te verluchtigen. We hebben nou eenmaal een fijne neus voor welke tekst op welke plek het beste communiceert. Doe er uw voordeel mee!

Limburg vs. Randstad

We zijn sinds 2008 gevestigd in Heerlen, Zuid-Limburg. Daarvóór hadden we ruim tien jaar lang een ontwerpburo in Leiden. We werken dus graag voor klanten uit de regio Limburg, Heerlen, Parkstad, Maastricht, maar komen net zo makkelijk naar u toe in de rest van Nederland.