2D & 3D: Tekst, afbeelding en object

Een wegwijzer, een display, een infobord, een vitrine of een presentatiemeubel. Het is mooi als de boodschap van tekst en object samenvallen. Je kunt de vorm bedenken en dan de tekst er grafisch verantwoord aan toevoegen. Je kunt ook daarvóór al bedenken hoe vorm en tekst / afbeelding elkaar versterken. Wij zijn gewend zo te denken en te sparren, met elkaar én met de opdrachtgever.

2D & 3D: specifieke oplossingen

Soms is een instelling of bedrijf op zoek naar een specifieke oplossing voor een specifiek probleem. Dat zijn onze favoriete opdrachten. Zo bedachten wij voor activiteitencentrum ‘de Schakel’ een computer cursusruimte die met één druk op de knop verandert in een vergaderruimte met ruime vergadertafel. En voor Vodafone een ontspannen setting voor panelsessies met geïntegreerde stemkastjes.

Vorm en functie

Oplossingen bedenken, vormgeven en in alle facetten doorvoeren. Alle facetten zijn voor ons: Concept – tekst – ontwerp – vormgeving – uitvoering. Dat doen we het liefst en daar zijn we heel goed in. Dat wil zeggen: een oplossing die werkt, er goed uitziet en door een slimme toepassing meerwaarde oplevert voor de klant. Voor ‘de Schakel’ betekende dat de besparing van een ruimte en een preventiemaatregel tegen diefstal van computerapparatuur. Voor Vodafone een ongedwongen setting die flexibel is, weinig opslag vergt en makkelijk te verplaatsen is.

Neo-Eko Meubelwerktekeningen

Ook in ons eigen project Neo-Eko Meubelwerktekeningen komt het allemaal mooi bij elkaar. Meubelontwerpen voor de doe-het-zelver, vanuit onze ervaring uit de meubelmakerspraktijk speciaal zo ontworpen dat een amateur ze met plezier kan maken. We streven naar een zo mooi mogelijk ontwerp, maar houden rekening met de (beperkte) middelen van de doe-het-zelver. Daarna komen we de zelfbouwer tegemoet met een overzichtelijke handleiding: een stappenplan met een heldere tekst en duidelijke illustraties. Tenslotte bieden we de werktekeningen zelf online te koop aan. Ook daar komen onze competenties weer goed samen: we verzorgen het ontwerp, de content, de bouw en de communicatie voor de ‘winkel’. Voor specifieke kennis zoals online marketing en technisch specialistisch web-ontwikkelwerk hebben we experts op loopafstand. Inmiddels hebben al meer dan 1000 mensen een meubelwerktekening gekocht en een paar honderd bouwers hebben hun ervaringen met ons gedeeld.

En dat kunnen we ook voor u. Ontwerp, grafisch en ruimtelijk en communicatie, tekst en begrip: wij zijn op ons best waar dat samenkomt.