Nieuw-Eken Ontwerp | Keuken Ontwerp | kwaliteit op maat Zuid Limburg

Wie wil er geen keuken met ruimte. Goed georganiseerd en met een prettige uitstraling en veel licht?

Nieuw-Eken Ontwerp Interieur ontwerpt en realiseert keukens op maat. In nauw partnerschap met betrouwbare en vakkundige meubelmakers realiseren wij maat-keukens met stijl en uitstraling. We zijn goed in het bedenken van mooie, praktische, soms onconventionele oplossingen. In alle mogelijke materialen, in elke mogelijke vorm. De foto’s van gerealiseerde projecten geven een goed beeld van onze stijl en kwaliteitsstandaard.

Als je een nieuwe keuken wilt

Keukens echt op maat

Als je nadenkt over een nieuwe keuken probeer je je een voorstelling te maken van wat je nu echt wilt. Waarschijnlijk maak je een beeld met materiaal en kleur. En wat waar moet komen. Een groot deel van het ontwerpwerk is dan eigenlijk al gedaan. Nu nog iemand vinden die het kan uitwerken en het kan maken.

Hoe leg je dat uit?

Als je goed kunt uitleggen wat je wilt maak je het de keukenontwerper/maker een stuk makkelijker. Maar je hoeft het niet alleen te doen. Een ervaren ontwerper luistert vooral goed om jouw beeld te begrijpen. En stelt de goede vragen waar dat niet meteen lukt. Geef aan wat je belangrijk vindt

wat is belangrijk?

Wat is belangrijk?

Om makkelijk te beginnen: Waarschijnlijk wil je er goed kunnen koken. Dus genoeg ruimte en licht en alles makkelijk bereikbaar. Een logische praktische indeling en ergonomische maten. En verder misschien ruimte om even te zitten, samen iets te doen. Contact met het woongedeelte?

Kwaliteit

Lades die goed (blijven) lopen, deurtjes die ver genoeg open gaan. Een paar voorbeelden van keuzes waar je lang plezier van kan hebben. Dat geldt ook voor het basis materiaal voor kasten en bladen. Spaanplaat of multiplex, fineer of massief hout. Waar leg je de balans tussen prijs en kwaliteit. Een ervaren ontwerper/meubelmaker kan bij dergelijke vragen goed adviseren.

Wat is mooi?

Waar voel je je prettig bij. En wat is praktisch, in gebruik en onderhoud. Dit is erg persoonlijk. De één houdt van strak, de ander van knus. En dan heb je nog alles wat daar tussen zit. Leg het uit, geef voorbeelden en controleer of de ontwerper het begrepen heeft. Een goede ontwerper zal dat zelf trouwens ook steeds terugkoppelen. Niemand is er bij gebaat dat zijn voorstel vooral verbazing wekt en veel vragen oproept.

Wat (hoe) gaat het worden?

Je voelt je prettiger als je met de offerte een goed beeld hebt van wat je gaat krijgen. Dat lukt behoorlijk goed met een presentatie van 3D tekeningen of zelfs een 3D animatie-video. In de eerste schets zie je waar alles komt, met de maten erbij zodat je meteen ziet of het allemaal past. Het is vrij makkelijk zaken op de ’tekentafel’ aan te passen. Is de basis goed dan worden de details ingevuld. Vaak is het nog mogelijk in het ontwerp- en maakproces zaken aan te passen.

Steekwoorden voor onze stijl: Licht en ruimtelijk ontwerp. Oog voor contrast en balans in ontwerp. Voorkeur voor gebruik van materialen met een natuurlijke uitstraling zoals massief hout, staal en natuursteen en composiet. Vormgeving gebaseerd op de vraag van de klant. Wij bieden echt maatwerk dus niet alleen het aanpassen van standaard modules.

In onze optiek begint kwaliteit bij het eerste gesprek. Het gaat er om wat u wilt en het is daarom van belang dat de communicatie soepel en in een prettige sfeer verloopt. Uiteraard zullen we niet aarzelen u, naar aanleiding van uw verhaal eigen voorstellen of alternatieven voor te stellen. Maar wij stellen onze ervaring en expertise graag in dienst van uw wensen.

Nieuw-Eken Ontwerp Interieur werkt vooral -maar niet per se- voor instellingen, bedrijven en particulieren in de regio Zuid Limburg, Maastricht en Parkstad. Neem vrijblijvend contact met ons op als u geïnteresseerd bent in wat wij u kunnen bieden: naar de contactpagina. Een kleine introductie over ons vindt u op de ‘wie wij zijn’ pagina. Meer informatie over onze werkwijze vindt u op deze info-pagina werkwijze