Om makkelijk te beginnen: Waarschijnlijk wil je er goed kunnen koken. Dus genoeg ruimte en licht en alles makkelijk bereikbaar. Een logische praktische indeling en ergonomische maten. En verder misschien ruimte om even te zitten, samen iets te doen. Contact met het woongedeelte?
Kwaliteit
Lades die goed (blijven) lopen, deurtjes die ver genoeg open gaan. Een paar voorbeelden van keuzes waar je lang plezier van kan hebben. Dat geldt ook voor het basis materiaal voor kasten en bladen. Spaanplaat of multiplex, fineer of massief hout. Waar leg je de balans tussen prijs en kwaliteit. Een ervaren ontwerper/meubelmaker kan bij dergelijke vragen goed adviseren.
Wat is mooi?
Waar voel je je prettig bij. En wat is praktisch, in gebruik en onderhoud. Dit is erg persoonlijk. De één houdt van strak, de ander van knus. En dan heb je nog alles wat daar tussen zit. Leg het uit, geef voorbeelden en controleer of de ontwerper het begrepen heeft. Een goede ontwerper zal dat zelf trouwens ook steeds terugkoppelen. Niemand is er bij gebaat dat zijn voorstel vooral verbazing wekt en veel vragen oproept.
Wat (hoe) gaat het worden?
Je voelt je prettiger als je met de offerte een goed beeld hebt van wat je gaat krijgen. Dat lukt behoorlijk goed met een presentatie van 3D tekeningen of zelfs een 3D animatie-video. In de eerste schets zie je waar alles komt, met de maten erbij zodat je meteen ziet of het allemaal past. Het is vrij makkelijk zaken op de ’tekentafel’ aan te passen. Is de basis goed dan worden de details ingevuld. Vaak is het nog mogelijk in het ontwerp- en maakproces zaken aan te passen.